Igor Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

ZARADI ZAOSTRENIH ZDRAVSTVENIH RAZMER, SE DALOVANJE AQUAREJE ZAČASNO ZAUSTAVI (DO PREKLICA)

V dneh ustavitve delovanja je le v nujnem primeru možno naročiti ribjo hrano, a le z predhodnim plačilom po predračunu, saj je pošta Slovenije ustavila dostavo pošiljk z plačilom po prevzetju.

Zahvaljujem se za razumevanje in vas pozivam, da ostanete doma in skrbite za svoje zdravje in zdravje vaših najbližjih.

ALGOJEDE RIBE ZOPET NARAZPOLAGOPritlikavi prisesniki, tajske lisičke


ZELENA ŽOGICA
velikost 3 - 5 cm- 40 %
SAMO 1,50 €Povezave

Diskus romanija Diskus romanija akvarij.com pterophyllumslovenia

Hel-X kroglice, biološki filtrirni materjalHel-X valčki dajo največje rezultate če so v gibanju, zato obstajajo različne izvedbe filtrirnih reaktorjev v katerih z dovajanjem zraka povzročimo kroženje valčkov. Z uporabo vlačkov dobimo povečano površino za 5x, kar pomeni da prostornino filtra povečamo iz 1 l na 5 l. Pri dovajanju zraka, dobijo bakterije in mikro organizmi dovolj kisika za svoj razvoj in dosežejo maximalno unčikovitost v boju z bakterijami nitritov in nitratov, ki nastajajo v ribniku ali akvariju.
Takšni x-aqua filtri se lahko kupijo, a z lahkoto si lahko takšen x-aqua filter izdelamo sami, in z njim močno izboljšamo kvaliteto vode v akvariju ali ribniku. Dva primera takšnega "filter reaktorja" prikazujeta priložena video posnetka.
Filter izdelan iz navadne plastične 1,5 l plastenke uporabimo kot pomoč glavnega biološkega filtra. S takšnim bio reaktorjem bomo kvaliteto vode v akvariju zelo izboljšali. Za reaktor iz 1,5 l plastične plastenke rabimo približno 1l hel-x valčkov.
Pri uporabi v filtrih za ribnik, je količina odvisna od velikosti filtrirne posode. Priporočljiva količina je približno 0,60 l valčkov na 1 l vode v filtru. Če uporabimo preveč valčkov, se nebodo gibali, in s tem mikro organizmi ne dobijo dovolj kisika za svoje optimalno delovanje.

 

Domača izdelava aqua hel - x filtra

Uporaba v filtru za ribnik
Cena: 2,30 €
Je na zalogi