Igor Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

ZARADI ZAOSTRENIH ZDRAVSTVENIH RAZMER, SE DALOVANJE AQUAREJE ZAČASNO ZAUSTAVI (DO PREKLICA)

V dneh ustavitve delovanja je le v nujnem primeru možno naročiti ribjo hrano, a le z predhodnim plačilom po predračunu, saj je pošta Slovenije ustavila dostavo pošiljk z plačilom po prevzetju.

Zahvaljujem se za razumevanje in vas pozivam, da ostanete doma in skrbite za svoje zdravje in zdravje vaših najbližjih.

Bolivijski pavlinček

Papiliochromis.altispinosa

Bolivijski pavlinček je manj občutljiv, kot njegov bratranec (Microgeophagus ramirezi), vendar prav tako potrebuje akvarij z dobrimi pogoji. Predvsem je občutljiv na povečane nitrite in nitrate.

Zraste kar do 10 cm in živi od 3 do 4 leta, prehranjujejo se z vsemi vrstami suhe hrane, a najraje imajo živo ali zamrznjeno hrano (tubifleksi, enhitreji, vodne bolhe, ...).

Samca od samice zelo težko ločimo. Samci so običanjo večji in imajo daljše in bolj špičaste repne plavuti. Razlika med spoloma je lepo vidna na priloženem video posnetku

Par, ki je v dobri kondiciji, kar pomeni, da je dobro prehranjen in ima ustrezne vodne parametre, lahko tudi v skupinskem akvariju poskrbi za naraščaj. Pavlinčka znata zelo agresivno paziti na naraščaj pred drugimi prebivalci v akvariju, ne preživijo vsi mladiči, a nekaj jih ostane.

Cena: 4,20 €
Je na zalogi