Primož Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

Beli kremenčev pesekBeli kremenčev pesek je namenjen za akvarijsko podlago za vse vrste ustonoš in ostalih ostrižnikov. Za ustonoše je značilno prenašanje in kopanje podlage v akvariju, z usti neprestano spreminjajo konfiguracijo akvarijske podlage, zato je bel kremenčev pesek granulacije 0,8 - 2,5 mm zelo primeren, saj se z uporabo tega peska najbolj približamo pogojem, ki jih imajo v svojem naravnem okolju.

Ima zaobljena zrna in deluje nevtralno na vodne parametre, kljub svoji beli barvi ni dovzeten za alge.

Priporočljiva debelina nasutja je od 4 do 5 cm, za izračun količine lahko uporabite spodaj priložen kalkulator, v katerega vpišete površino vašega akvarija in tako izračunate potrebno količino za vaš akvarij. Npr: akvarij velikosti 30 cm x 60 cm = 12 kg.Pesek ni vnaprej pakiran, kolikor ga potrebujete za vaš akvarij, toliko vam ga stehtamo, en kilogram stane 1,20 EUR. Ni ga potrebno oprati ali celo prekuhavati, lahko ga takoj nasujete v akvarij in nalijete vodo.

Pesek vam lahko pošljemo tudi po pošti, poštnina do 5 kg = 4,20 EUR, nad 5 kg = 6,30 EUR, nad 10 kg = 7,60 EUR.

Še opozorilo:
Pri postavitvi ostrižniškega akvarija je dobro najprej postaviti kamenje. Ko že imamo izoblikovan kamnit greben, nasujemo pesek. Če najprej nasujemo pesek in na njega postavimo kamenje, bodo kamenje ostrižniki spodkopali, in kamniti greben se bo zrušil, v najslabšem primeru lahko pride tudi do loma steklenega dela akvarija. Zato zmeraj najprej na stekleno dno postavimo kamenje, šele nato nasujemo pesek.

Cena: 0,80 €
Je na zalogi

Primož Novak s.p.
Spodnja Ložnica 42a
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija