Igor Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

Krmilnik za koziceZa dobro počutje kozic, je zelo pomembna čistoča v akvariju. Z pravilnim hranjenjem in z uporabo preprostega pripomočka za hranjenje kozic - krmilnika za kozice, boste imeli stalen nadzor nad porabljeno hrano, ki ste jo namenili vašim kozicam.
Pogosta napaka vseh, ki želijo vzgojiti ta mala bitija, je prekomerno hranjenje. Kozice so majhna bitja, ki ne pojedo veliko, zato jim moramo nuditi toliko hrane, kot je pojedo v enem dnevu. Kolikor še drug dan ostane v akvariju moramo odstraniti. Če ta hrana ostane v akvariju se začne kopičiti v akvarijski podlagi in z svojim razpadanjem močno poslabša kvaliteto vode. Nitriti in nitrati (po domače strupene snovi) se lahko dvignejo do te mere, da se kozice ne bodo množile in levile, ter v skrajnem primeru tudi poginile.

Krmilnik je sestavljen iz steklene petrijevke, ki jo namestimo na dno akvarija (lahko jo tudi malo zakopljemo v podlago), prozorne cevke premera 2.5 cm, ki jo namstimo z pomočjo prilepkov (priloženi kompletu), tako da spodnji del seže približno 0.5 cm v petrijevko, zgornji del pa vsaj  centimeter ali dva iz vodne gladine akvarija.
Ob naročilu je potrebno izmeriti razdaljo od akvarijske podlage do vodne gladine. Razdalji dodajte 2 cm in tako dobite potrebno dolžino prozorne cevke po kateri boste na preprost način polagali razno hrano v petrijevko. Dolžino cevke ob naročilu navedite, in prilagodil jo bom vsakemu posamezniku posebaj.
Kompletu je priložena še cevka, s katero boste z lahkoto posesali ostanke hrane in tako na preprost način zelo izboljšali pogoje za življenje kozic.
V priloženem video posnetku je prikazan eden največjih Nemških gojiteljev kozic.Nazorno prikaže zakaj je uporaba krmilnika za kozice zelo priporočljiva.

Cena: 9,50 €
Je na zalogi