Igor Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

ZARADI ZAOSTRENIH ZDRAVSTVENIH RAZMER, SE DALOVANJE AQUAREJE ZAČASNO ZAUSTAVI (DO PREKLICA)

V dneh ustavitve delovanja je le v nujnem primeru možno naročiti ribjo hrano, a le z predhodnim plačilom po predračunu, saj je pošta Slovenije ustavila dostavo pošiljk z plačilom po prevzetju.

Zahvaljujem se za razumevanje in vas pozivam, da ostanete doma in skrbite za svoje zdravje in zdravje vaših najbližjih.

Amano kozice

caridina japonica

Amano kozice so ime dobile po znanem Japonskem akvaristu Takashi Amanu, ki je v 80. letih prvi spoznal, da je ta kozica najboljši odstranjevalec alg v akvariju. Od takrat so Amano kozice postale ena najbolj priljubljenih vrst kozic. Zaradi svoje velikosti (samci zrastejo do 5 cm, samice pa do 6 cm) jo lahko naselimo s skoraj vsemi ribami, razen z ostrižniki. Njena življenjska doba se zelo razlikuje od ostalih kozic, saj lahko živi do 7 let, medtem ko večino kozic živi samo do dveh let in pol.
Je vsejeda, zato je v skupinskem akvariju ni potrebno dodatno hraniti, saj bo poiskala dovolj hrane. Z odstranjevanjem ostankov hrane, ki ostanejo ribam, zelo pripomore k čistoči akvarija. V skupinski akvarij jih lahko naselimo do 10 na 50 litrov vode.
Je zelo prilagodljiva in prenese različne parametre akvarijske vode, a priporočljivi so:
  • Temperatura od 18 do 27 °C
  • od 5,5 do 8 pH
  • kH do 16 dgh
Razmnoževanje:
Njeno razmnoževanje je povsem drugačno od ostalih kozic, saj samica nosi do 2000 jajčec. Ob levitvi spusti jajčeca v sladki vodi, to so tako imenovani zoosi, ki prosto lebdijo v vodi. Če v roku petih dni ne pridejo v slano vodo poginejo. Njihov razvoj je nujno povezan s slano vodo, v kateri se prehranjujejo s fito planktonom. Po 25 do 40 dneh se prične preobrazba v odrasle kozice, ki jih moramo ponovno postopoma prilagoditi na sladko vodo.
samec
samec


Cena: 3,60 €
Je na zalogi