Primož Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

L 129 - kolumbijski zebra pleco

Hypancistrus debilittera

Zaradi astronomske cene plecota L 46 Hypancistrus Zebra, sem začel iskati njemu podobne plecote. Na nemškem tržišču sem našel tega kolumbijskega plecota, ki z svojimi čuduvitimi belimi vzorci po lepoti ne zaostaja veliko za svojim sorodnikom L 46.
.
L 129 je zebrasti pleco, ki izvira iz porečij rek Riobita in Meta v Kolumbiji. Od tod tudi ime Kolumbijski pleco. Zraste do 12 cm ni zahteven za vzgojo in ga lahko gojimo v širokem spektru vodnih parametrov: KH 5 do 12, ph 5,5 do 7,5, ne zahteva nobenih posebnih priprav vode, ljubi pa čisto in z kisikom bogato vodo. Kot vsem plecotom moramo poskrbeti za dovolj skrivališč. V akvariju z L 129 ne sme manjkat lesa - okrasnih korenin. Je vsejed, prilagojen na suho ribjo hrano, zelo rad pa ima mesne priboljške - zamrznjeni tubifleksi, žive enhitreje, goveje srce, puranji file, ...

Lahko bi rekli, da so njegove življenske in prehranbene navade zelo podobne vsem znanemu modremu rogatcu, tudi razmnoževanje je povsem anako, saj par v dobri kondiciji redno odlaga ikre v pripravljeno skrivališče.
Cena: 24,00 €
Je na zalogi

Primož Novak s.p.
Spodnja Ložnica 42a
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija