Primož Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

Hel-X kroglice, biološki filtrirni materjalHel-X valčki dajo največje rezultate če so v gibanju, zato obstajajo različne izvedbe filtrirnih reaktorjev v katerih z dovajanjem zraka povzročimo kroženje valčkov. Z uporabo vlačkov dobimo povečano površino za 5x, kar pomeni da prostornino filtra povečamo iz 1 l na 5 l. Pri dovajanju zraka, dobijo bakterije in mikro organizmi dovolj kisika za svoj razvoj in dosežejo maximalno unčikovitost v boju z bakterijami nitritov in nitratov, ki nastajajo v ribniku ali akvariju.
Takšni x-aqua filtri se lahko kupijo, a z lahkoto si lahko takšen x-aqua filter izdelamo sami, in z njim močno izboljšamo kvaliteto vode v akvariju ali ribniku. Dva primera takšnega "filter reaktorja" prikazujeta priložena video posnetka.
Filter izdelan iz navadne plastične 1,5 l plastenke uporabimo kot pomoč glavnega biološkega filtra. S takšnim bio reaktorjem bomo kvaliteto vode v akvariju zelo izboljšali. Za reaktor iz 1,5 l plastične plastenke rabimo približno 1l hel-x valčkov.
Pri uporabi v filtrih za ribnik, je količina odvisna od velikosti filtrirne posode. Priporočljiva količina je približno 0,60 l valčkov na 1 l vode v filtru. Če uporabimo preveč valčkov, se nebodo gibali, in s tem mikro organizmi ne dobijo dovolj kisika za svoje optimalno delovanje.

 

Domača izdelava aqua hel - x filtra

Uporaba v filtru za ribnik
Cena: 2,30 €
Je na zalogi

Primož Novak s.p.
Spodnja Ložnica 42a
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija