Primož Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

Hrana za jesetre - TOP STURGEON

TOP STURGEON

Jesetri so zmeraj pogostejše ribe v naših vrtnih ribnikih, žal pa za njih  na tržišču ni primerne hrane in se jih prepogosto hrani z briketirano hrano namenjeno za prehrano postrvi, ta hrana ni primerna za prehrano jesetrov, saj vsebuje preveč maščob, ki jesetrom zamastijo jetra in počasi shirajo vse do pogina.
Podjetje copens iz Nizozemske, je razvilo posebne hitro toneče brikete namenjene izključno za hranjenje jesetrov. Hrana TOP STURGEON vsebuje vse hranilne snovi,vitamine in minerale, ki so potrebni za uravnovešeno prehrano jesetrov.
Hrana je v 4,5 mm hito tonečih briketih, ne obremenjuje vode v ribniku in je primerna za celoletno hranjenje jesetrov, saj so jesetri tudi v zimskih dneh aktivni.

Količina, ki jo ponudimo jesetrom se razlikuje od letnega časa. Spomladi so jesetri že hitro aktivni, zato jih moramo začeti hranit prej kot ostale ribe. Količina je odvisna od temperature, splošno pa velja, da jim ponudimo toliko kot jo pojedo v petih minutah. V poletnih in jesenskih dneh morajo dobiti od 2 do 3 % od skupne telesne teže. Hraniti jih moramo tudi v zimskih dneh, a le 2 do 3 krat na teden, in to le 10 do 20 % količine hrane, ki smo jo porabili za hranjeneje v poletnih mesecih na en dan.

Za hranjenje priporočamo izdelavo posebne priprave - cev iz trde plastike, ki jo namestimo tako, da sega vse do dna oz. je samo približno 2 do 5 cm nad dnom ribnika. Ker jesetre hranimo s kvalitetnejšo hrano, kot ostale ribe, jim ponavadi ostale ribe pojedo vso hrano preden ta prispe do dna ribnika, zato jih hranimo s pomočjo omenjene cevi. Ob hranjenju ostalih rib v ribniku, spustimo v cev še hrano za jesetre, ostale ribe se bodo zamotile z plavajočo hrano, jeseter pa bo dobil svojo hrano servirano na dno ribnika. To cev lahko uporabljamo tudi pri zimskem hranjenju pod ledom.

 

Cena: 6,40 €
Je na zalogi

Primož Novak s.p.
Spodnja Ložnica 42a
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija