Primož Novak s.p.
Slovenska Bistrica
031 259 525
 
Kontakt

Electrik blu akara - Pritlikava akara

Nannacara sp. Neon blue

Electrik blu akara ali pritlikava akara ali nano cara je riba, ki je zelo prilagodljiva, saj je njeno sobivanje možno z skoraj vsemi vrstami rib.
 
Zaradi svoje čudovite turkizno svetlikajoče modre barve in miroljubnega značaja, je hitro osvojila vse ljubitelje akvaristike.
 
Sam sem jih v cca. 2 letih testiral z vsemi možnimi kombinaciji rib in prišel do zelo pozitivnih ugotovitev. Obnesejo se v skoraj vseh kombinacijah rib. Običajno jih imam v akvariju skupaj z neonkami, moliji in skalarkami. Dobro se obnesejo tudi skupaj z malavi ostrižniki. Čeprav izvirajo iz srednjeameriških in južnoameriških porečij, je njihovo naselitev neproblematična tudi v drugih akvarijskih biotopih.
 
Priporočam naselitev po parih, vendar ne v premajhne akvarije. Ena acara naj ima vsaj 40 l akvarijske vode. Bolje se počutijo v večjih kot manjših akvarijih.
 
Samice so običajno malo manjše in temnejših barv, samci pa imajo bolj izrazito neon modro barvo in so dober okras vsakega akvarija. Razmnoževanje je možno tudi v skupinskih akvarijih, saj par pridno varuje svoj zarod.
 
Zraste do: 13 cm
Življenjska doba: 7-10 let
Glede hrane ni izbirčna.
 


Saminca in samec.
Saminca in samec.

Cena: 7,00 €
Ni na zalogi

Primož Novak s.p.
Spodnja Ložnica 42a
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija